floating icon




Sunday, March 25, 2012

bila Amal Rhaffor ingin berbicara ;Ya Allah tabahkanlah hati hambamu ini

Assalamualaikum..
Weekend lps aq di bidadari dunia..penat tp inputnya byk..Alhamdulillah.tp slot ahad mlm ktorg tak g coz esoknnya sume org keja n ada class.balik rumah uruskan apa yg patut n trus tido..awal aq tido..

Bgn pagi dgn misi n visi yg baru..aq nk berubah. mungkin selama ni aq bertatih berubah physically saja.bukan mental! so aq nk berubah dr segi pemikiran.nak sentiasa think positive, sentiasa merendah diri, sentiasa berbuat baik sesama manusia, sentiasa memaafkan org,jgn ada perasaan hasad dengki, kurangkan berbicara bnda2 yg lagha, sentiasa tersenyum, nak lebih menjadi ank yg solehah buat baba n mama, menjadi teman setia buat best friends till JANNAH sy, sentiasa bersyukur, sentiasa menjadi hambaNYa yg mengamalkan amar makruf nahi mungkar..

Tp aq diuji..keluar rumah aq berdoa supaya sengala urusan tuk arini dipermudahkan n sentiasa di bwh perlindunganNya..buat mcm mama pesan..smpi di bus stop..aq diuji..tp aq senyum..dlm bas aq senyum sorg2.mesti org dlm bus pelik kalo depa tgk aq dok senyum sorg2..
aq senyum..senyum sebab terpikir kenapa lah aq blh tersilap naik bus..dlm hati kuat mengatakan..pasti ada hikmah Amal..sebenarnya aq dh lewat giler dh nih..
smpi di stesen lrt kerinchi, aq naik lrt ke stesen U..tp xde satu bus pun yg masuk UM..tgu..tgu..dan trus tggu..smpi dh abis satu surah Yassin..dlm pkul 9 lbh..bus pon dtg..masuk je bus Ya Allah banjir la pulak..aircond leaking katanya..tp xpe.naik jer.

smpi di lab..dh nk dkt 9.30am..first time aq smpi selewat ini..terserempak pulak dgn prof.kt depan pintu lab..prof.senyum.aq pon senyum (tp x smpi 7 saat*)..dlm penat2 mengah2..aq rasa tenang jer tgk prof. senyum cenggitu..maaf prof sy takkan dtg lewat lg nti.InsyaAllah..

aq trus letak beg buat keja labworks..biasalah kerja, anda akan terus diuji dan diuji.kepala berserabut sgt n aq dh lukakan hati seseorg..smpi satu tahap aq kalah dgn perasaan..aq menangis.dh lama tak nangis wooh..teresak2 plak tuh..i cant stop crying.nasib baik xde org dlm lab.tp terima kasih buat sahabat seperjuangan (u know who u are :)). reda skit lepas ckp ngn dia. pastu dh lama2 aq terpikir.kenapa perlu menangis? kan aq dh berjanji nk berubah.nk jd kuat..ni hanya ujian yg sikit yg Allah bagi.

n aq terfikir, mungkin Allah nk uji aq..Dia nk tgk btol2 ke aq akn berubah.. :)
dh lama2 air mata pun dh kering..dan sekarang aq di sini menulis entry ini (ni time lunch hour yer.sy tak curi2 kerja ^^)..

ujian dari Allah..terima dgn hati terbuka Amal :)
He loves u..sebab tu Allah uji.
time menangis,dlm hati aq berdoa byk2..sebut je nama Kekasih Hati supaya rasa tenang..alhamdulillah.skrng dh ok..hebatnya penangan doa..

Buat mama n baba, siblings terchenta, sahabat2 till Jannah, sesiapa saja yg mengenali Amal Binti A.Rhaffor..
-sy ingin memohon maaf jika ada salah n silap,jika perbuatanku selama ini pernah mengguris mana2 hati, jika kata2 ku pernah membuat anda terasa n sakit jiwa..sy minta maaf byk2..

-sy nk minta anda semua sentiasa menegur sy kalo ada salah n silap.tak byk sedikit pun tolonglah tegur..sy hambaNya yg jahil lg hina.sentiasa buat salah..tergur2lah yer nti :)

-dan sy sgt2 berharap agar anda semua mendoakan sy istiqamah dlm apa saja ibadah n perkara baik yg sy lakukan..

Ya Allah jadikanlah aq bukan saja bidadari di dunia..bahkan juga di JannahMu kelak..Amin Ya Rabbal A'lamin



May Allah s.w.t bless~~

Salam

*prof.Muhaya kata kita wajid senyum 7 saat:)) hehe plus i'll change my phone number.no skrng byk prob.i'll sms u guys my new no.InsyaAllah :)

No comments:

Post a Comment

Pages