floating icon




Wednesday, April 4, 2012

Bulatan cinta saya ♥♥♥

Assalamualaikum..



mungkin ramai yg pandang sepi jer pasal usrah
tp inilah bulatan cinta saya :)
frankly speaking, dulu..aku pun pandang sepi jer usrah nih..first impression yg sgt tak bagus..

tp.semua tuh mmg silap giler2.1st time join usrah.hari pertama join.trus 180 turning point.mmg apa yg aq fikir selama nih salah belaka..
mmg rasa menyesal.mmg rasa bersalah sebab tak join dr awl2..dr zaman muda2.

tp tetap rasa bersyukur.coz masih diberikan peluang oleh Allah s.w.t tuk meringankan kaki ke usrah..

kak syida (murabbi saya) slalu kata, bersyukurlah coz Allah bagi kita masa n peluang tuk ke usrah setiap minggu wlpon tgh busy giler2.tak semua dpt peluang mcm kita dpt :)

pic di atas bg aq mmg btul2 dh menerangkan erti usrah yg sebenar.,
Ya.kami satu family..
yg dtg dr pelbagai pelusuk tempat, yg membawa kisah diri yg bermacam2..pelbagai ragam..yg pada mulanya tak pernah pun mengenali antara satu sama lain.
tp..kami boleh menjadi family.yg rapat,yg xde prasangka buruk,yg xde hasad dengki..

yg ada cuma
perasaan kasih sayang yg terlalu tinggi.
sentiasa hormat-menghormati
nasihat-menasihati
redha-meredhai..hanya kerana Allah s.w.t

hanya Dia saja yg maha mengetahui betapa kuat n nikmatnya kasih sayang ini :)

bulatan ini lah tempat untuk..
mengisi kekosongan jiwa n hati
sentiasa muhasabah diri
mengingati yg mati itu pasti
bercakap2 perkara yg bukan lagha
meluahkan segala isi hati yg pendam selama seminggu.

bila ada masalah.of course la pada Kekasih hati yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang yg kita luahkan dulu..
bulatan cinta akan jd pemangkin,pembantu tuk meredakan masalah.Ceritalah apa-pun pasti ada yg akn menberi nasihat n jln penyelesaian..


sebab tu lah.kalo tertinggal 1 minggu.jiwa terasa kosong.rasa mcm ada jer yg tak kena :)


kpd murabbi tersayang kak syida n kak ramlah.terima kasih.hanya Allah s.w.t saja yg dpt balas jasa kalian..
kpd fifi si comel.thanks coz bawa aq ke bulatan ni.
tuk kakak2 adik2 bulatan cinta ber-kek lapis ;Ukhuwah fid dean, fid dunya wal akhirah, insyaAllah.. ♥

May Allah s.w.t bless~~

Salam..


*pic:crdt as tagged

No comments:

Post a Comment

Pages