floating icon




Monday, August 13, 2012

Dear Allah; A du'a for my future husband ♥



Assalamualaikum..

O Allah! Please grant me the one
Who will be the garment for my soul
Who will satisfy half of my deen
And in doing so make me whole

Make him righteous and on your path
In all he'll do and say
And sprinkle water on me at Fajr
Reminding me to pray

May he earn from halal sources
And spend within his means
May he seek Allah's guidance always
To fulfill all his dreams

May he always refer to Qur'an
and the Sunnah as his moral guide

May he thank and appreciate Allah
For the woman at his side

May he be conscious of his anger
And often fast and pray
Be charitable and sensitive
In every possible way

May he honor and protect me
And guide me in this life
And please Allah! Make me worthy
to be his loving wife

And finally, O Allah!
Make him abundant in love and laughter
In taqwa and sincerity
In striving for the hereafter!



by : كلنا مسلمون (We All Are Muslims)
credit to: I♥Muhammad@facebook

May Allah grant all the Muslim sisters with such husbands... Ameen! :)♥



i've bold a few quotes that i love.. :)

but hey sister especially you,Amal!!,please please please...if you want a super duper fantastic,awesome n charming husband..please change your inner self n lifestyle first..Islam di hati,bukan Islam di mulut..(peringantan untuk diri sendiri)

bukan mudah tuk membina baitul Muslim..
kalau husband anda superIman sekalipun tp anda masih di tampuk lama..masih tak nk berubah..takdak maknanya jugak..
at least berusaha ke arah kebaikan
berusaha tuk jadi lebih baik..
berazam tuk menjadi isteri solehah..

melahirkan ummah yg hebat memerlukan usaha dr kedua2 pihak;husband n wife
sebab tak semua org sempurna..kita bukan maksum
so..saling melengkapilah antara satu sama lain..
top-up la mana yg perlu..buang ego tuh amal.(sungguh aq seorg yg egomaniac;sometimes [-.-"] )
terima segala nasihat baik org..nasihat menasihati,ingat mengingati..


aritu,bila heart to haert dgn mama,
mama ada pesan..
"tak kisahla kita nk pilih pasangan yg mcm mana pon,yg penting kita boleh terima dia seadanya,n dia boleh terima kita seadanya"

"cari yg boleh bimbing kita,yg boleh guide kita pasal tajwid,mcm mana nk baca al-Quran dgn betul,yg boleh kejut kita qiam.mungkin waktu muda nih tak rasa lg,tp nti dh tua2 baru kita sedar yg pentingnya tuk cari husband yg ilmu agama dia lebih tinggi dr kita"
then aq reply dgn "memang dh rasa pon sekarang nk kena cari species2 cenggitu,tp masalahnya,nak cari kat mana?hehe"

"amal,dengaq ni mama nk cakap,kalau kita nk husband yg baik,yg soleh, kita kena ubah diri kita dulu.istiqamah dgn apa yg kita buat sekarang.jgn nanti tersasar plak,berubah balik"

sungguh,aku tak nak kembali ke zaman jahilliyah dulu..cukuplah dh 23tahun hora2 berjima-jimba hidup berlandaskan Islam..bukan mengamalkan islam..ada beza Islam dan islam yer :)


May Allah s.w.t bless~~

Salam..


pssstttt:pasnih aku yakin n jamin ada yg akan bertanya,"ko nak kawin eh amal?" seperti yg selalu dorg tanya..
sesungguhnya n bahawasanya aq tidaklah bakal menamatkan zaman bujang lagi =.=
apa yg ditulis,kebanyakkannya dtg dr hati,dr pembacaan,dr perkongsian,dr pemikiran..
tuk persediaan masa hadapan..

plot untuk love story kita biarlah Allah yg draph-kan,biarlah Allah yg nukilkan..biarlah Allah yg tentukan..He knows Best..saya percaya pada Allah..sebab kerana Dia,saya lahir di dunia ini..

No comments:

Post a Comment

Pages