floating icon




Friday, January 11, 2013

Mereka..anugerah dr Allah S.W.T

Assalamualaikum. Disebabkan "ketegangan" emosi yg melampau di lab, aq call mama.Bercakap dgn mama is the best way tuk kutip balik semangat-semangat yang hilang. Tapi malangnya kredit tinggal RM 1.00++. So kalau terputus nti..terputuslah! Mama jwb panggilan dgn suara yg sgt excited..and i was like "awat suara mama kuat sgt.happy nye" dan mama jwb " yelah anak call mesti la happy" tergelak kecil,tp dalam hati Ya Allah,aku ni jarang sgt call mama lately nih.Selalunya mama yg call dulu.im so sorry T_T

 Tiba2 dgr mama ckp "abg,berdiri la elok2" pastu sayup2 dgr suara baba. Lupa pulak yg baba dh pencen, of course la 24hours ada kat rumah sekarang.
 "Mama tengah buat apa tu?"
 "Ni haa tengah dok timbang berat baba. Tunggu sat naa.."

 Dalam hati, aigoo credit dah la dok nazak nih,kang tak sempat ckp. Tapi, bila dengar dialog dorg.rasa lucu,rasa happy, rasa sedih, rasa sayu.. Dorg dh mendirikan rumahtangga lebih dari 30 tahun, tapi kasih sayang ,sifat romantik tak pernah pudar, malahan makin bertambah2 rasanya. Kadang2 rasa jeles bila tgk baba slalu dok puji mama..HAHA
 baba : "berat dh turun sikit nih"
mama : "amal,tau tak baba dh rajin sekarang,abis semua dia kemas. Balik la cepat, tengok bilik hampa baba kemas dh macam hotel. tuh yg berat dh turun sikit tuh"

 Haha..sweet. Baba dh jadi suri rumah sepenuh masa skrng..

 "Mama, mcm mana kes banduan terlepas tu?"
 "Semalam dh ada yg kena tembak, tanam kat masjid sini. Budak Kubang Ulu."
 pastu dgr suara baba "kawan amal la tuh, umuq 22" dan mama dengan lajunya menjawab "junior dia kot. budak tuh baru 22. Amal lagi tua.." aq gelak2

"dh 25 mama"
 "haa anak kita dh 25. anak dara kita dh tua la ustaz Rhaffor..." NAH KENA SEBIJIK ..TUA! =.=

 dan sebenarnya,sepanjang aq call tuh, just dengaq conversation between mama n baba..aq jadi org ketiga..LOL.. dan tiba2...senyap sunyi~~~menandakan credit dh abis

 text mama : haha.credit abis dan mama reply dgn : siannyer.. here goes my mama..[-.-']

 Rasa sedih.rasa sayu. Tak dpt nak meluangkan masa dgn mereka lebih lama..rasanya abis master nih nak balik dok Penang.sekian Mereka anugerah dr Allah yg tak terhingga. Tiket kita nk masuk syurga mmg banyak disebabkan mereka. Selagi mereka masih berada di dunia ini..hargailah mereka!sebelum mereka pergi buat selama-lamanya.
to baba and mama : Thanks for everything. May Allah s.w.t bless. Love you guys for the sake of Allah. Wsalam.

No comments:

Post a Comment

Pages